Skip to main content

¿Gastes bastons per al senderisme?


Molts són els escèptics que no gasten bastons per a realitzar les seues eixides de senderisme. Jo particularment els gaste depenent de la ruta que vaja a realitzar o l’estil en què vaja a realitzar la ruta. Per exemple si, és una ruta amb molta part de trepa, no els utilitze o els porte plegats a la motxilla i els utilitze per a les baixades sempre que no molesten més que ajuden o en rutes que tinc molt repetides i vull anar més de pressa en major part del recorregut.


Gastar els bastons ens pot servir de molta ajuda, si els sabem gastar bé, tant a les pujades com a les baixades i les zones planes, a més ajuda a reduir l’impacte als turmells, genolls i maluc (hi ha estudis que han demostrat que es redueix l’impacte en un 25%).
L’alçada dels pals adequada és correcta quan, agafant el bastó de l’empunyadura el braç forma un angle de 90 graus (d’aquí l’importància de triar els pals correctes, siguen ficsos o regulables).
Un altre aspecte interessant a tindre en compte, són les rosetes a triar. Normalment venen dos jocs de rosetes, un xicotet i altre més gran. Les xicotetes les gastarem quan hi haja poca neu o gens i les més grans quan hi haja una molla de neu acceptable.
A continuació us deixe un vídeo de Luis Alberto Hernando, fent l’explicació de l’ús dels bastons molt senzill i visual.

bastons, senderisme

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *