Skip to main content

¿Per què contractar un Guia?


La pregunta ix d’una conversa amb una companya que va eixir a fer una ruta de senderisme «fàcil» amb el resultat que es van perdre i no van poder aplegar a hora per a dinar perquè no tenia cobertura. A la fi, en lloc de passar un dia de muntanya divertit i relaxat, la cosa es va complicar i tot va quedar en una anècdota, però cada volta més sovint llegim notícies amb finals diferents.
A la fi t’adones que cada volta som més gent a la muntanya i per tant més possibilitats que és produïsquen errors, voluntaris o involuntaris amb els perills objectius i subjectius sempre voltant-nos.
També una reflexió em ronda, ¿Per què la gent no contracta un guia? O ¿Per què no demanen consells als guies locals? Pot ser, ¿Per no reconéixer la poca preparació que porten per a realitzar una activitat que suposadament és fàcil? ¿És una qüestió cultural?
A un guia li pots consultar, o almenys així m’han ensenyat a mi, sense cap compromís qualsevol aspecte de les activitats que vages a realitzar o que et puguen interessar (tots som humans, per tant uns són més simpàtics, amables o educats que altres…. Però), t’explicarà, aconsellarà i recomanarà (vestimenta, horaris, material, apps, oratge, cobertura…)
Un guia en definitiva el que fa és assegurar que la persona que contracta una activitat tinga el màxim percentatge d’èxit en aconseguir l’objectiu a assolir-la, sense que haja de preocupar-se de res, només pel seu estat físic. I deixant en les mans del guia la programació de l’activitat, la formació, els temps, l’oratge, els possibles perills objectius i subjectius, la cobertura telefònica de la zona, el material, la gestió dels riscs, l’itinerari, la conducció i marxa del grup o l’individu adaptant cada activitat a les capacitats i condicions físiques del grup o individu.
Sols vull fer una curta reflexió de la feina del guia i trencar les distàncies, així que no dubteu ni tingueu cap problema en consultar-me a mi mateix o qualsevol company que pugueu conèixer i ja de pas, a les teues eixides per la muntanya, Contracta un guia!!!!

https://www.europapress.es/comunitat-valenciana/noticia-bomberos-castellon-efectuan-42-rescates-montana-verano-180-mas-2019-20200905120620.html

https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/telenoticies/continua-la-recerca-de-dos-joves-excursionistes-perduts-a-aiguestortes/video/6061951/?fbclid=IwAR0EO9kXruKgTRytV4ShF7tI9vX2PXDzz1_V2FzdxANmhitphfw4RJvXiMc

https://www.facebook.com/fabio.docanyon.7/videos/1228992453916161

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *